fbpx

Vidunderlig god konfekt fra Vibeke

Du trenger:
Solsikkefrø
Gresskarfrø
Aprikoser eller rosiner
70% sjokolade
Cocosa
Sitron
Frysetørkede bringebær

Slik gjør du:
– Fest et bakepapir med litt fett (kokos) under, til en ildfast form eller lignende.
– Fyll i solsikkefrø(ca halv pose) , gresskarfrø(ditto), finstrimlet økologiske aprikoser og/eller rosiner etter smak.
– På vannbad smeltes  to og en halv plate 70% sjokolade (disse finnes også i melkefri variant på Sunkost, Life og Alanya sør i storgata.
– Under varmtvann smelter du ca et  halvt glass Cocosa (av  det lille glasset Kr.99). Rør deretter inn den flytende kokosoljen i smeltet sjokolade.
– Finrevet ytre, gult skall av en halv økologisk sitron has i blandingen, og det hele helles over formen med frø og frukter.
– Som «pynt» bruker jeg grønne gresskar og knuste frysetørkede bringebær ( Alanya selger disse).
– Settes kaldt et par timer, så er det bare å hugge innpå.

Tips:
– Jo mer Cocosa du har i sjokoladeblandingen, desto fortere smelter konfekten i romtemperatur. Jeg har oppgitt en passe mengde, slik at den ikke blir altfor fort «bløt».
– Sjokoladen deles lett opp i biter med en varm kniv.

Hilsen Vibeke

Andre blogginnlegg  |  Blogg

Exolo

Exolo

Book time