fbpx

Treningsuke med parøvelser: kroppshevinger

Styrketrening Trening

Denne uken presenterer vi parøvelser som man kan trene sammen med noen! En treningsvenn er fint å ha, og ved å bruke parøvelser blir treningen gøy, variert og sosial.

Da er det klart for parøvelse nummer to! I dag har Linn og Amanda bestemt seg for å vise frem hvordan man kan gjøre kroppshevinger sammen.

Denne øvelsen er tung for begge to – både for den som står og holder, og for den som ligger og gjør kroppshevningene. Ta et godt grep rundt hverandres armer og plasser dere slik den som ligger på gulvet kan trekke seg opp i en rett linje. For den personen som står er det viktig å stå stødig med brede bein, bøye litt i knærne og passe på at ryggen holdes rett i hele øvelsen. Personen som ligger på gulvet kan justere belastningen ved å bøye eller strekke ut knærne – øvelsen blir lettere jo mer bøy det er i knærne, og tyngre jo mer de strekkes ut.

Kroppshevninger er en ro-øvelse hvor du får trent den brede ryggmuskelen, biceps og kjernemuskulatur. Personen som står får trent korsrygg (som må være rak hele tiden) og armene.

Exolo

Exolo

Book time