fbpx

Rosasløyfe-aksjonen

Oktober er en fargerik måned og ikke bare i høstens nyanser men også ROSA. Rosa Sløyfe-aksjonen har sitt opphav fra USA tilbake på 1990-tallet da kvinner ønsket fokus på forskning rundt brystkreft. I Norge har aksjonen vært arrangert siden 1999 og fått et godt fotfeste i den norske befolkning.

En av tre kvinner som opplever brystkreft får senskader av behandlingen og i år skal innsamlingsaksjonen gå til dette formålet. Jeg har selv venner og bekjente som dessverre har vært rammet at brystkreft, og kan ikke forestille meg hva de har gjennomgått og påvirkning dette har i deres liv og familie.

1996 gikk jeg gravid med mitt andre barn og under svangerskapet fikk jeg påvist celledeling i livmorhalsen. Den skrekken som tok meg, selv om jeg fikk god støtte fra det norske helsevesen, er ubeskrivelig. Jeg ble tatt hånd om på alle kunstners regler men likevel var den utryggheten tilstede. Nå gikk det fint med meg, etter fødsel fikk jeg behandling og livet har smilt siden den dag. Alle er ikke like heldige!

EXOLO har siden oppstart i 2010 markert oktober rosa for Rosa Sløyfe-aksjonen med stolthet. I år gjør vi akkurat det samme som årene før, som «a never ending story». Kreft angår oss alle og vi ser at dette er den sykdom som rammer mange og da ikke bare den som blir rammet. Partner, barn, mor, far, nabo, arbeidskollega blir dessverre en del av det.

Lørdag 7. oktober kl 12.00 på Charlottenlund arrangeres Rosa Sløyfe-løpet her i Tromsø, og til nå er det nærmere 700 deltakere. Dette løpet har vært arrangert i andre byen blant annet Trondheim med 800 deltakere. Jeg synes vi skal klinke til med å klare 1000.

Vi ønsker at du er med! Du trenger ikke løpe. Du kan gå, spasere, hinke eller spurte om så. Budskapet er solidaritet med aksjonen og at dette nytter.

Jeg har påtatt meg det ærefulle oppdraget å «varme opp» alle deltakerne og gleder meg til å ha 1000 deltakere foran meg med startnummer på brystet.

EXOLO har samarbeid med Jansen Reklame trykket opp 100 t-skjorter og om du ønsker deg en stilig rosa og fresh t-skjorte til dagen må du ta kontakt med oss så raskt som mulig på post@exolo.no

Påmelding kan du gjøre her https://www.rosasloyfelopet.no/tromso/

Vi sees på Charlottenlund 😊

-Lill-Jorid

 

Exolo

Exolo

Book time