Her kommer oppskriften på sjokoladekaken Marielle serverte til bursdagen sin. Den er ikke av det sunne slaget, men vi på EXOLO mener det er viktig å kose seg, spesielt på bursdager ;-)
Bunn:
6 eggehviter – piskes stivt
400 g sukker
200 g malte mandler
200 g strøkavring
-Bland det tørre i eggehvitene, gjerne i 3 porsjoner, så du får rørt godt mellom og blandet det skikkelig.
-Spre det så ut på en langpanne på 170 grader, nederste rille i 30 minutter.
Sjokoladekrem:
300 g melis
300 g melange smør
2 ss vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss kakao
-Spre den myke kremen på bunnen etter at bunnen er blitt kald.
-Settes helst i fryseren eller i kjøleskapet mens glasur lages (dette er trikset for å lykkes).
Glasur:
2 pl mørk kokesjokolade
50 g kokos fett
-Smeltes og avkjøles litt før den helles på kaken, her er det lurt å være litt rask i svingene.
Obs! Om du avkjøler glasuren for mye og kaken har fått stått lenge i fryseren så vil sjokoladen hardne før du får spredt den utover. Men det er lurt å avkjøle både kake og glasur, for gjør du ikke dette vil de to smeltes sammen.. Beste måte å spre glasuren på er å helle litt glasur på en side, plukke opp brettet og tippe det litt til siden slik at glasuren renner over kaken og sprer seg av seg selv
Tips:
– En vanlig langpanne kan bli litt for stor og vanskelig å få plass til i fryseren. Så det er lurt å enten bruke en litt mindre kakeform eller flytte bunnen over til et fat som passer i fryseren
– Det er også godt å smaksette kremen, med for eksempel kaffe eller appelsin
Lykke til og kos dere
Kake-hilsen fra Marielle i resepsjonen😊