4 dl sammalt grovt rugmel
4 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
litt gresskar frø (ca 1/2 dl)
1 teskje salt
7 dl vann
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle før du har i vannet. Bland godt.
Sett ovnen på varmluft, 180 grader. Smør blandingen tynt utover på bakepapir på tre stekebrett. Alle stekes samtidig. Steketiden er 40 minutter, men etter circa ti minutter tas brettene tas ut, og du markerer en linje midt på og sju linjer andre veien; det vil si du får 16 stykker til sammen på hvert stekebrett. Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul til å gjøre det. På denne måten blir den endelige delingen av knekkebrødbitene enklere. Sett dem inn i ovnen igjen og stek videre i 30 minutter.
Når knekkebrødene har stått i ovnen i 40 minutter, slår du av ovnen, men la dem være i ovnen i ca 20-30 minutter til, med ovnsdøren på gløtt. Ta dem så ut og legg på rist. Hvis du synes de virker litt myke, kan du gi dem en ekstra omgang i ovnen på 50 grader, til de er helt tørre..
Oppbevares i metallboks.
Hilsen Gerd