Mat i farta: müslibar

Kosthold

Lill-Jorid har svingt seg på kjøkkenet, og viser og her noen gode tips til måltider som er sunne, næringsrike og enkle å lage!

Denne gangen viser Lill-Jorid hvordan man lager müslibarer, som er supert å ha med seg for dem som er i farta!

Dette trenger du:
– 1 dl mandler
– 1 dl hassenøtter
– 1 dl gresskarkjerner
– ½ dl linfrø
– 1 egg – blandes i dagen etter

Slik gjør du:
– Bløtlegg nøtter og frø over natten i ca 3 dl vann/eplejuice/appelsinjuice/lett blandet saft, etc.
– Knuses i kjøkkenmaskin.
– Bland i egg.
– Formes og stekes på bakepapir i 60-90 minutter på 120 grader.

NB! Pass på at de ikke blir for flate, da de kan bli veldig tørr!

Müslibarer er rike på grove karbohydrater og fiber, proteiner, sunne fettsyrer og B-vitaminer. Disse er supre å ha i veska eller treningsbagen, så har man alltid et sunt og lett mellommåltid tilgjengelig når man er i farta!

Müslibarene kan varierer i det uendelige. Prøv deg fram og finn din personlige favoritt. Prøv for eksempel å tilsette nøtter for litt ekstra “krønsj”, eller rosiner og tørket frukt for en søtere smak.

Exolo

Exolo

Book time