fbpx

Makspulstest kr 550,-

Makspuls og pulssoner er et godt verktøy å bruke for deg som liker kondisjonstrening. Nå kan du gjennomføre en makspulstest sammen med en PT til kampanjepris kr 550,- (ordinær pris kr 750,-). Tilbudet gjelder ut oktober 2016.

Makspulstesten blir utført på tredemølle og du får veiledning og støtte fra din PT hele tiden. Du får låne pulsbelte fra EXOLO hvis du ikke har et eget du ønsker å bruke. Timen starter med en lang og rolig oppvarming i 15-20 minutter.  Deretter starter selve testen, som tar 17-18 minutter totalt. På testen skal du utføre ca 4 drag på 3 minutter, hvor du trinnvis presser pulsen fra 65 til 100 % av makspuls. Mellom hver drag har du en aktiv pause på 2 minutter.

Hva er egentlig makspuls?

Makspuls er det maksimale antall slag hjertet klarer å slå per minutt. Hjertet øker sin frekvens (puls) jo høyere intensitet du arbeider på. Dette er fordi de arbeidende musklene krever høy blodtilførsel for å få nok oksygen. Husk at makspulsen ikke har noen sammennheng med formen din. Makspulsen er medfødt, og varierer med kjønn og alder. Makspulsen blir lavere jo eldre du blir.

Noen kvier seg kanskje for å gjøre en makspulstest fordi de er bekymret for at det vil bli fryktelig tungt?

Sannheten er at å presse pulsen opp til hjertets maksimale kapasitet er slitsomt! Det positive er at selve testen kun varer i 17 minutter. Så ja, en makspulstest er tung å gjennomføre – men den er fort overstått, og når du har gjort den så har du et utmerket verktøy du kan bruke i treningen din videre.

Hvorfor ta makspulstest, når du kan beregne makspulsen ved å bruke en standardformel?

Dette er fordi en ordentlig makspulstest vil gi deg et mer nøyaktig resultat enn hva standardformlene gjør. Standardformelen for makspuls ved løping er 220 – alder, og ved sykling er den 226 – alder. Denne formelen er veldig generell, og er laget for å stemme for en hel populasjon – men er ikke like nøyaktig for enkeltpersoner. En ordentlig makspulstest vil gi deg et mye mer nøyaktig resultat, som du kan bruke som veiledning på pulssoner når du trener utholdenhetstrening.

Hva bør jeg tenke på før makspulstesten?

  • Spis og drikk normalt og godt i løpet av dagen testen skal tas
  • Sørg for å ha gode joggesko og treningsklær du føler deg komfortabel ut
  • Vær i form og godt uthvilt
  • Forbered deg mentalt til testen, og bestem deg for å gi alt du har!
  • Ikke vær redd for å bli sliten. Det skal kjennes de siste minuttene, og etterpå!

Hvordan booker jeg min makspulstest?

Kontakt EXOLO på tlf 776 56 600 eller send e-post til post@exolo.no. Du kan også ta kontakt direkte med den PT’en du ønsker å gjennomføre testen med. Kontaktinfo til PT’ene finner du her.

 Exolo

Exolo

Book time