fbpx

Langkjøring er tilbake

Endelig er langkjøring i gang igjen! Timen går på lørdager kl 10.15 fra og med lørdag 8. oktober

Langkjøring er en lengre spinningtime på 90 minutter som foregår på lav til moderat intensitet. Pulsen ligger mellom 60 og ca 83 % av makspulsen hele tiden, og vi holder et såkalt «pratetempo».

Dette er en time som passer både for deg som ikke har syklet så mye før og for deg som er erfaren på spinning. Siden intensiteten er lav/moderat så vil alle klare å holde ut i 90 minutter, og for deg som sykler en del fra før så er langkjøring kjempefint som restitusjonstrening.

Å trene langkjøring vil bedre utholdenheten ved blant annet å øke hjertets salgvolum, øke maksimalt oksygenopptak og ved å gi høyere kapillærtetthet i muskulaturen. Langkjøring er også med på å øke melkesyreterskelen, slik at du klarer å holde høyere intensitet uten å stivne.

Langkjøring vil også bedre kroppens fettforbrenning fordi treningsmetoden lærer kroppen å bruke fett som energi med en mer effektiv energifrigjøring. Dette skjer ved at langkjøring gir både økt antall og størrelse på mitokondriene i muskelcellene. Mitokondriene er muskelcellenes kraftverk – det stedet i cellene hvor energien frigjøres slik at muskelcellene kan jobbe.

Velkommen til langkjøring på lørdager kl 10.15!Exolo

Exolo

Book time