Site icon Exolo

Franz Josef’s kake

Her kommer oppskriften på sjokoladekaken Marielle serverte til bursdagen sin. Den er ikke av det sunne slaget, men vi på EXOLO mener det er viktig å kose seg, spesielt på bursdager ;-)

Bunn:

6 eggehviter – piskes stivt
400 g sukker
200 g malte mandler
200 g strøkavring

-Bland det tørre i eggehvitene, gjerne i 3 porsjoner, så du får rørt godt mellom og blandet det skikkelig.
-Spre det så ut på en langpanne på 170 grader, nederste rille i 30 minutter.

Sjokoladekrem:

300 g melis
300 g melange smør
2 ss vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss kakao

-Spre den myke kremen på bunnen etter at bunnen er blitt kald.
-Settes helst i fryseren eller i kjøleskapet mens glasur lages (dette er trikset for å lykkes).

Glasur:

2 pl mørk kokesjokolade
50 g kokos fett

-Smeltes og avkjøles litt før den helles på kaken, her er det lurt å være litt rask i svingene.

Obs! Om du avkjøler glasuren for mye og kaken har fått stått lenge i fryseren så vil sjokoladen hardne før du får spredt den utover. Men det er lurt å avkjøle både kake og glasur, for gjør du ikke dette vil de to smeltes sammen.. Beste måte å spre glasuren på er å helle litt glasur på en side, plukke opp brettet og tippe det litt til siden slik at glasuren renner over kaken og sprer seg av seg selv

Tips:

– En vanlig langpanne kan bli litt for stor og vanskelig å få plass til i fryseren. Så det er lurt å enten bruke en litt mindre kakeform eller flytte bunnen over til et fat som passer i fryseren
– Det er også godt å smaksette kremen, med for eksempel kaffe eller appelsin

Lykke til og kos dere

Kake-hilsen fra Marielle i resepsjonen😊