Vi slår et slag for brødskiva!

Kosthold

Lill-Jorid har svingt seg på kjøkkenet, og viser og her noen gode tips til måltider som er sunne, næringsrike og enkle å lage!

I dag slår vi et lite slag for brødskiva!

Nei, brødskiva er nok ikke det mest sexye vi kan spise. Brød er likevel en viktig kilde til flere vitaminer og mineraler, og den viktigste kilden til fiber i det norske kostholdet. Brødskiva er enkel og rask å tilberede, og kan varieres i det uendelige. Hva er vel bedre enn det?

Usikker på hvilket brød du bør velge? Se etter brødskalaen neste gang du handler brød, og velg det som er ekstra grovt. Da vet du at minst 75 % er hele korn eller sammalt mel.

url.png

Grovt brød har et høyere innhold av fiber, vitaminer og mineraler enn fine brød. Dessuten metter det bedre, og fiberet gjør at maten ligger lengre i magesekken. Dette gjør at metthetsfølelsen også varer lengre!

Baker du brød selv? Da kan du gå inn på brødskala-kalkulatoren til opplysningskontoret til brød og korn – så får du se hvor grovt brødet ditt er!

Exolo

Exolo

Book time