Kokoskuler

Oppskrifter

20 dadler
8 ss kokosolje
4 ss kakaopulver
2 dl havregryn
2 ss linfrø
2 ts søtning av noe slag (stevia, sukring, vanlig sukker, vaniljepulver)
2 klyper havsalt
2 klyper kanel
Kokosmasse til å rulle kulene i

Dette gir ca. 30 kuler

Slik gjør du:
Legg gjerne dadlene i bløt i varmt vann en stund før du skal bruke dem, da er de lettere å kutte de opp. Tørk og finhakk dadlene.
Bland kokosoljen med kakaopulver, søtning (jeg brukte vanlig sukker), havsalt og kanel. Rør godt sammen (gjerne i kjøkkenmaskin).
Tilsett så havre, dadler og linfrø og bland til en jevn masse.
Sett hele blandingen i kjøleskapet i minst 15 minutter før du ruller ut små kuler med hendene.
Dypp de så i kokos masse, det kan være lurt å nesten klipe/klemme kokosen fast på kulen for å få det til å feste seg.
Sett så kulene i kjøleskapet over natten eller i noen timer og så er de klar til å spises!

Tips:
– Jeg var generøs med mine klyper havsalt for syntes det gav kulene en bedre smak, man kan også eksperimentere å tilsette lakris pulver eller kaffe!
– Hvis du bruker fast kokosolje, smelt det i en kasserolle og mål opp på nytt slik at du er sikker på at du får riktig mengde. En teskje fast kokosolje er ikke det det samme som en teskje flytende ;-)
– Oppbevares i luft-tett boks i kjøleskapet.
– Holder seg i ca. en uke

 

Oppskrift ble funnet på godt.no

 

 

 

 

Andre blogginnlegg  |  Blogg

Energibarer

Omelettmuffins
Exolo

Exolo

Book time