EXOLO-vafler

Oppskrifter

EXOLO-vafler, gir ca 8-10 stk

100 g Cottage cheese
50 g Havregryn
50 g Havremel
Ca 100 g Hvetemel
85 g Sukker/sukrin
½ ts Salt
1 ½ ts Kardemomme
1 ts Kanel
4 Egg
Ca 2-2 ½ dl melk

Start med å mose cottage cheese, bruk gjerne stavmikser eller lignende for å få bort alle klumper. Bland deretter alt sammen, prøv å få så jevn og fin røre som mulig. Det er en god liten treningsøkt om du ikke har stavmikser eller blender, for det er ikke enkelt å få klumpe-frie cottage cheese

Jeg stekte vaflene med en gang, men røren holder seg fint i kjøleskapet noen timer om du vil vente med å lage de. Eller om du vil steke noen til frokost og noen til lunsj

Målene er ikke helt nøyaktige! Dette er ca-mål av det jeg brukte for når jeg lagde de var oppskriften firedoblet, og jeg hadde ikke kjøkkenvekt så regnet om til dl og tok mye på øye-mål som er gjerne er en klype av noe og en dæsj av det andre :) EXOLO-oppskriften er basert på flere andre oppskrifter for å få den så sunn som mulig men at de fortsatt smaker som vafler. Vi prøvde oss litt fram for å finne beste mulige kombinasjon som er relativt sunn og protein rik, men som fortsatt hadde magien som dessert-vafler gjerne har.

Vaffel-hilsen fra Marielle i resepsjonen

Exolo

Exolo

Book time